29.3.18




27 - 29 / 4 / 2018

Hotel "Ada" Bihać

387 37 318 100
http://www.aduna.ba/
 


Evo ga, proljeće je tu, a nema vijesti o Uni, ne računajući nedavne poplave. Dužan sam ispriku, nudim je svima, a objašnjenje je vezano za cijene, odnosno pokušaje da naše enigmatsko druženje nekako opstane sa cjenovnicima zasnovanim na fantastičnoj prošlogodišnjoj sezoni u bihaćkom turizmu. Ni ove godine (kao ni prošle) nema nikakve finansijske pomoći, nema sponzora…, no nema ni odustajanja. Rješenje je nađeno u dogovoru sa hotelom Ada (rekoše “stari ste gosti, dogovorićemo se…”) i pomicanjem termina na posljednji vikend u aprilu/travnju 27-29/4. Cijena je ista kao i prošle godine – dnevni puni pansion po osobi u dvokrevetnoj sobi košta 65 KM.

O programu ovog časa mogu reći da je razumno zadržati ono što je specijalnost unskog druženja, no jednako je razumno raditi na poboljšanjima (pravila kvizovke, žiriranje bušmana i anagrama …). Finansije nameću neangažiranje orkestra, naći ćemo načina da se zabavimo. Ako budemo imali sreće sa vremenom i prostora u satnici, skočićemo na kakav lijepi izlet. Koliko god nas bude biće nam dobro, zadaci, pehari, nešto skromnije novčane nagrade… sve će biti spremno na vrijeme.

Sve, pa i sam susret, ovisi o odzivu. Hotel ne može držati rezervacije do posljednjeg časa pa molim sve one koji žele i vjeruju da će uspjeti doći (a i one koji ne dolaze), da mi se jave (hodzich@gmail.com) sa prijavom, idejama, željama, pitanjima … Rezervirati možete i kontaktirajući hotel. Ako broj prijava bude premalen moraću otkazati susret/hotel, a toj maloj grupi ponuditi drugačiju opciju u hotelu ili drugoj lokaciji. U Bihaću bih trebao biti od 20.4.

Umalo zaboravih – logo je promijenjen u UNA ENIGMATICA jer susret jeste zagonetan, evo je i neizvjestan, a unikatnost Une (jedna jedina) se proteže i na naše enigmatske sadržaje. Pravi je izazov učestvovati u sastavljanju bušmana i anagrama uživo, visoki plasman (ovog puta žiriranje će biti drugačije) i kvalitetni sastavci postignuti u savršeno ravnopravnim uvjetima, objavljeni svima na uvid... najbolja su verifikacija moći autora.

 Hajro




Nema komentara: